Arbetsdagen den 18 oktober är nu avklarad

Arbetsdagen, lördagen den 18 oktober, är nu fullgjord. Ett tjugotal medlemmar samt hamnkommittén och delar av styrelsen deltog. Det blev mycket utfört. Förutom de vanliga uppgifterna som utförs för att stänga hamnen inför vinter, så gjordes ett antal nödvändiga reparationer. Flytande lä-skyddet fick nya kedjor med hjälp av dykare. Även B-bryggan kontrollerades och kunde åtgärdas med ny kätting i en av ankringspunkterna. Det återstår dock att byta kätting på fler ställen för att det ska kännas riktigt säkert. Det blir ett jobb att ta tag i till våren. Stenkistorna behöver även förstärkas ordentligt. Om möjligt bör det ske redan i höst eftersom det finns synbara skador på dem. Framförallt den östra stenkistan är i akut behov. Hamnkommittén liksom farledskommittén är redan igång med planeringen. Alla har väl nu sett att vi fått den nya hamnbelysningen uppsatt. Det blev mycket bra. Det är LED-lampor med bättre ljusutbyte än tidigare och vi har ändå fått ner energiförbrukningen ordentligt vilket är till fördel för vår kassa och miljön. De har även avsevärt längre livslängd. Hoppas skymningsreläerna håller lika länge.

Är det något som glömts bort i den här redovisningen men som behöver särskilt framhållas, så tveka inte att höra av er till styrelsen.  Det är för er medlemmars bästa vi jobbar. Adresser och telefonnummer finns här på hemsidan. Det blir ett årsmöte den 23 november på Hille IP kl 15:00. Särskild inbjudan kommer att skickas ut i slutet av oktober via allmänna posten.//Styrelsen gm Åke Lorestig